De Subjectivisten

POP-O-PIES, Pop-O-Anthology: 1984-1993 CD  (Dutch)

By Jan Willem Broek


Als er ergens Mr. Bungle genoemd wordt en in iets mindere mate Faith No More, gaan er bepaalde sensoren in mijn lichaam sneller werken.  Altijd ontstaat de drang om te kijken of het iets betreft waar Trey Spruance of Mike Patton aan meegewerkt hebben.  Vooral Patton is een genie, maar Trey Spruance mag er ook wezen, want hij doet mee met Mr. Bungle, Forms en Faxed Head en is met een aantal anderen de Secret Chiefs 3.  

Je voelt wel dat ik een link probeer te leggen met Trey Spruance.  Wel, hij speelde ook al gitaar bij het gezelschap Pop-O-Pies.  Deze band met leden uit onder meer Mr. Bungle (Danny Heifetz. Trey Spruance) en Faith No More (Mike Bordin, Bill Gould, Mark Bowen, Roddy Bottum, Joe Pop-O-Pie (zou volgens eigen zeggen de eerste FNM-zanger zijn)) maken prettig gestoorde, afwisselende rock.  

Maar zoals het leden van Mr. Bungle betaamt pinnen ze zich niet vast op één stijl, maar laveren ze lekker van punkrock naar new wave en van synthesizergekte naar noise.  Ik voel me de bal in de flipperkast die stuitert tussen Buzzcocks, Minor Threat, Ramones, Sonic Youth en Butthole Surfers en een beetje Mr. Bungle en Faith No More.  

Daarnaast valt er genoeg te lachen om de leuke Beatles-cover van 'I Am The Walrus', de Garateful Dead covers 'Truckin'-Slow Version' en 'Sugar Magnolia' of de politieke boodschap in 'A Political Song':  "Anti-Reagan and stuff yeah" (hoe actueel ineens).  Al dit lekkers is nu verzamelt op de cd Pop-O-Anthology 1984 - 1993.  Van dit soort overzichten wordt ik altijd wel erg blij.


BACK TO REVIEWS PAGE